ESKİŞEHİR / ÇİFTELER - Ortaköy Ortaokulu

Ortaköy Ortaokulu

Ortaköy Köyü Çifteler/ESKİŞEHİR
Vizyon
Türk Milli Eğitim esasları çerçevesinde; akla ve bilime önem veren, milli ve manevi değerlerinin farkında olan, farklılıkları zenginlik kabul edip daima araştıran, keşfeden ve sorgulayan, ayırım gözetmeksizin insanlığın yararına çalışmayı ve hizmet etmeyi amaçlayan nesiller yetiştiren bir okul olmak.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam Gün-Taşıma Merkezli Okul
Kömür Kalorifer
Lojman
2 - Lojmanlar sobalı ısıtma sistemine sahiptir.
Ulaşım
Cuma günleri ilçeden köyümüze servis bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz araçlarıyla ulaşım sağlamaktadır.
Yerleşim Yeri
Ortaköy, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Eskişehir iline 120 Km., Çifteler ilçesine 30 Km. uzaklıktadır. Ayrıca köy konum itibariyle Sivrihisar ve Emirdağ ilçelerine de 35 km uzaklıktadır. Köyde karasal iklim hakimdir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Eskişehir il merkezine yaklaşık 100 km, Çifteler İlçe merkezine 30-35 km mesafededir.